ירידה מהארץ לפני צבא – כל מה שחשוב לדעת

אם יש משהו שכולנו מודעים אליו משחר ילדותנו, זה שלמרות התקוות הגדולות של ההורים שילדיהם לא ישרתו בצבא, בפועל זה לא כך. בפועל כל אזרח ישראלי, גם אם הוא נולד בחו"ל וגם אם הוא גר בחו"ל, חייב לשרת בצבא. מה עושים והאם אפשר לקבל פטור? על כך במאמר שלפניכם. 

 

מי מועמד לשירות צבאי? 

 

כל ישראלי שמגיע לגיל 16 הוא מועמד לשירות בצה"ל. זה בא לידי ביטוי בכך הוא יתחיל לקבל צווי התייצבות למבחנים ומבדקים שונות בצבא, והאבסורד הוא, שהצווים האלה יכולים לרדוף אותו גם בחו"ל. לכן חשוב להבין: חובת השירות חלה על כל אזרח בישראל ולכן חשוב מאוד לטפל בעניין הזה באמצעות עו"ד צבאי אבי פינרסקי. למעשה, החוק קובע שכל עוד לא קיבלתם פטור, אתם למעשה מועמדים לשירות בצבא. 

 

מי יוכל לקבל פטור? 

 

יש שלוש קטגוריות שונות בהקשר של ירידה מהארץ לפני הצבא שיכולות, במצבים מסוימים, להעניק פטור למועמדים לשירות צבאי. הקטגוריות הן: "ילידי חו"ל", "בן מהגרים", "בן שליחים". בכל קטגוריה כזאת יש סעיפים שונים ותנאים ספציפיים שצריך לקחת בחשבון, כך שזה בהחלט נכון לומר שכל מקרה נבדק לגופו. 

 

האם כדאי להיעזר בשירותיו של איש מקצוע כמו עו"ד צבאי? 

התשובה היא בפירוש כן. כאמור, כל עוד צה"ל לא נתן לכם פטור, אתם צריכים להתגייס. לכן חשוב מאוד לפנות לעורך דין שזו בדיוק המומחיות שלו. אפשר לקבל פטור בגין ירידה מהארץ לפני צבא, אך חשוב לעשות את הדברים בצורה מקובלת ולא להתעלם מכל הפניות של הצבא אליכם. לכן, אם אתם נכנסים לאחת מהקטגוריות שיכולות להעניק לכם פטור, רצוי שתפנו כמה שיותר מהר לעו"ד צבאי שיוכל לסייע לכם להבין מהם השלבים שעליכם לעבור עד לקבלת האישור המיוחל.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

העניקו דירוג