בשנים האחרונות אנו מוצאים יותר ויותר אנשים שמקפידים על כשרות ומשתדלים לאכול רק אוכל בכשרות בד"ץ. ולכן, למרות שאין כל חוק המחייב את בעלי עסקי המזון, וכן גם עסקים שמחזיקים זכיינות לחנות גלידה, לשאת תעודת כשרות בכלל וכל שכן לא תעודת כשרות של בד"ץ, עדיין ישנם יותר ויותר מסעדות וחנויות מזון שמשקיעים בכשרות בד"ץ, על מנת לאפשר ללקוחות רבים יותר ליהנות מהאוכל הטעים שהם מוכרים.
גם גלידה כשרה יכולה להיות טעימה ומפנקת
בעבר היו הרבה חומרי גלם שכשרותם הייתה מוטלת בספק בשל חוסר יכולת ועניין של גופי הכשרות לבדוק אותם, ולכן הרבה מהמאכלים הכשרים לא היו טעימים כל כך כמו המאכלים שהוכנו ללא הקפדת כשרות יתרה. אך כיום יש הרבה מאוד חומרי גלם שקיבלו הכשר בד"ץ ובהם משתמשים לצורך הכנת האוכל הכשר. אם כך, אפשר להבין מכך שגלידה כשרה של היום, טעימה לא פחות (ואולי אף יותר) מכל גלידה אחרת.
גלידריה כשרה – זה מה שצריך לדעת
גלידריה כשרה נראית ממש כמו כל גלידריה אחרת, כך שאין הרבה מה לדעת לגביה. מה שכן, לא כל הגלידריות הכשרות בארץ מחזיקות בתעודת כשרות מטעם בד"ץ ורבות מהן מסתפקות בתעודת כשרות מטעם הרבנות הראשית. תעודה זו אולי מספיקה לאלה שמקפידים רק על כשרות בסיסית, אך אלה המקפידים יותר, יחפשו גלידריה עם תעודת כשרות של בד"ץ. ואם אתם מאלה, עליכם לוודא כי קיימת בגלידריה תעודת כשרות עדכנית ומקורית מטעם הבד"ץ שהעניק לה את הכשרות. חשוב לציין כי תעודת כשרות אינה מוענקת סתם כך לחנות מזון, או גלידריה בדץ במקרה שלנו, אלא אם כן נוכח במקום משגיח כשרות בזמן הכנת מוצרי המזון שנמכרים במקום ומוודא את כשרותם של חומרי הגלם המוכנסים לתוכם.